Blogposts

De beste gemeentes van 2014

Geplaatst op: 2015-01-15 09:47:28 door verbeterdebuurt

Laten we nog een keertje terugkijken naar het afgelopen jaar: In 2014 hebben jullie hebben duizenden waarderingen over de afhandeling van meldingen door gemeentes. Wij hebben die met elkaar vergeleken en een en de resultaten zijn binnen!

Gemiddeld hebben gemeentes het netjes gedaan, maar een paar steken er toch nog boven uit. Dit zijn de 10 gemeentes die, volgens jullie, het hoogst hebben gescoord op...

Onderzoek naar de communicatie tussen burgers en gemeenten

Geplaatst op: 2014-09-26 16:36:19 door verbeterdebuurt

Gemeenten werken altijd hard aan de openbare ruimte. Wij houden al een tijdje bij hoe dat werk en vooral de communicatie daaromheen door de melder gewaardeerd wordt. 

Onlangs zijn wij in die cijfers gedoken en hebben we op basis daarvan de gemeentes die het heel goed deden en gemeenten die wat minder scoorden aan de tand gevoeld. Het resultaat delen we vast hier met jullie!

IJsselsteiner in de bres voor voetbalveldje

Geplaatst op: 2014-09-16 12:08:01 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

Voetbalveldjes IJsselstein

Hoi ik ben Piet uit IJsselstein. In onze wijk is er een voetbalveldje voor de jongeren. Om de bal binnen het speelveld te houden...

Stellendammer maakt ruimte voor mountainbikers

Geplaatst op: 2014-09-01 12:40:03 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

Idee MTB-Parcours GO

Ik ben Peter Looij 35 jaar woon met mijn gezin in Stellendam op Goeree Overflakkee (GO), waar ik de uitgebreid ruimte heb om mij...

Velsenaar: klimmen toegankelijk voor de buurt

Geplaatst op: 2014-08-05 09:30:42 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

Hoi Ik ben ben Mees uit Velsen. Ik ben zelf een actieve klimmer en kreeg enige tijd geleden het het idee om een klimwand voor mijn...

Idee voor Alkmaarse pluktuin groeit en bloeit

Geplaatst op: 2014-08-01 12:30:22 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

Pluktuin Hargewaard Almaar

Aan het begin van onze straat in Alkmaar ligt een pleintje met een bankje waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Daar wilde...

Alkmaarse op weg naar opgeknapt buurtplein

Geplaatst op: 2014-07-18 11:44:04 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Sheila en woon met mijn gezin in de Bregwaard te Alkmaar. De Bregwaard ligt in Alkmaar-Noord,...

Heerlense zet zich in voor veilige oversteekplaats

Geplaatst op: 2014-07-11 10:37:19 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

 

 

Schrik door val op wegdek

Ik zal mij even voorstellen ik ben Sigrid en sinds zes jaar woonachtig in Heerlen....

Van idee naar actieplan voor Leidense straat

Geplaatst op: 2014-06-27 13:55:10 door verbeterdebuurt

Deze zomer zetten we buurtverbeteraars die hun idee laten uitgroeien tot initiatief in het zonnetje. Hun verhalen uit de praktijk inspireren ons, dus daarom delen we ze graag. We vragen hen hun tips en tricks met ons te delen. Wat doen ze met hun idee nadat ze het op de kaart hebben gezet? Wie betrekken ze bij hun idee en waarom? Hoe wordt de buurt er beter van?

idee hansenstraat

Als eerste gastblogger van Verbeterdebuurt zal ik me even voorstellen. Ik ben Maaike en ik woon sinds 2 jaar met mijn gezin in...

We zijn uit de beta met een vernieuwd Verbeterdebuurt

Geplaatst op: 2013-11-26 16:27:22 door Kristin van der Veen

Lang heeft het bovenin de header gestaan: Publieke beta, wij zijn nog volop in ontwikkeling. Nu zijn we natuurlijk altijd bezig met het doorontwikkelen van Verbeterdebuurt, maar de nieuwe homepage van Verbeterdebuurt was de ideale kans om het ‘officieel’ te maken.

De nieuwe homepage van Verbeterdebuurt is een stuk strakker en sneller. We hebben geprobeerd het ontwerp zo te maken, dat het gebruik nog makkelijker wordt (en hopelijker ook wat mooier).

Daarnaast hebben we er meer informatie in...

1 2 > »

Opgeven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen Verbeterdebuurt? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief