Blogposts

We zijn uit de beta met een vernieuwd Verbeterdebuurt

Geplaatst op: 2013-11-26 16:27:22 door Kristin van der Veen

Lang heeft het bovenin de header gestaan: Publieke beta, wij zijn nog volop in ontwikkeling. Nu zijn we natuurlijk altijd bezig met het doorontwikkelen van Verbeterdebuurt, maar de nieuwe homepage van Verbeterdebuurt was de ideale kans om het ‘officieel’ te maken.

De nieuwe homepage van Verbeterdebuurt is een stuk strakker en sneller. We hebben geprobeerd het ontwerp zo te maken, dat het gebruik nog makkelijker wordt (en hopelijker ook wat mooier).

Daarnaast hebben we er meer informatie in...

Verbeterdebuurt is weer verbeterd!

Geplaatst op: 2013-08-12 15:26:04 door Kristin van der Veen

Het gaat goed met Verbeterdebuurt! Het aantal meldingen blijft groeien en daarom zijn we achter de schermen druk bezig met het realiseren van slimme systemen om dit allemaal in goede banen te leiden. Met de meest recente verbetering wordt het meldproces geoptimaliseerd. De verandering komt er op neer dat in het vervolg we je vragen naar je tevredenheid over de afhandeling van de gemeente.


Het is niet meer mogelijk om je melding na afhandeling van de gemeente opnieuw open te zetten. In...

Verbeterdebuurt gekoppeld aan zaaksysteem GovUnited

Geplaatst op: 2013-08-12 15:23:51 door Kristin van der Veen

Meldingen openbare ruimte in nieuwe StUF-berichtenstandaard

De gemeentelijke website is al lang niet meer het enige kanaal om burgers te betrekken bij het verbeteren van hun leefomgeving. Met smartphones of via internet kunnen zij gemakkelijk een kapotte stoeptegel, zwerfvuil of een idee melden. Zo’n melding over de openbare ruimte (MOR) kwam tot voor kort per e-mail binnen bij de gemeente en was daardoor niet optimaal geïntegreerd in het gemeentelijk proces. Verbeterdebuurt heeft als...

Picknicktafel en de gemeente

Geplaatst op: 2013-08-12 15:18:37 door Kristin van der Veen

Dit is een gastbijdrage van Jeroen den Uyl en verscheen eerder op In De Wijk, zijn weblog bij Twynstra Gudde

 

Een klant met wie ik, Jeroen den Uyl, sprak vertelde me het volgende verhaal: 

"Er was eens een buurtgenoot die elke dag uitkeek op een leeg plein. Hij kwam op het idee om daar een picknicktafel neer te zetten zodat daar ontmoeting tussen de bewoners kan plaatsvinden. Op eigen kosten kocht hij de tafel en zette hem op het plein. Al gauw trok de tafel inderdaad mensen aan. Er werd...

Leerdam neemt Verbeterdebuurt app voor uitvoerders in gebruik

Geplaatst op: 2013-08-12 15:04:26 door Kristin van der Veen

De uitvoerders van Leerdam hebben een landelijke (misschien wel wereldwijde) primeur. Als eerste uitvoerders openbare ruimte in Nederland gebruiken zij de Verbeterdebuurt Uitvoerdersapp. Met deze app kunnen de uitvoerders nu eenvoudig meldingen bekijken, oplossen en afmelden, zonder hiervoor naar kantoor te moeten of papierwerk hoeven in te vullen.

 

 Uitvoerders van Leerdam samen met wethouder Van der Leij

 

Behalve dat het efficiënter werkt, biedt de app ook meer voordelen. Zo kan er...

De pont bij Amsterdam CS

Geplaatst op: 2013-08-12 14:53:44 door Kristin van der Veen

Op Verbeterdebuurt.nl staat een melding bij Amsterdam Centraal Station. Na één uur ‘s nachts is de noord-uitgang gesloten en moet je helemaal omlopen om bij de pont te komen, een wandeling van ongeveer een kwartier. Verbeterdebuurt ging op zoek naar het verhaal achter de melding en kwam uit bij Carry Link die zo aardig was om ons er iets over te vertellen. Bekijk het filmpje hieronder en stem hier als je het ermee eens bent.

Echt weten wat er speelt in jouw buurt?

Geplaatst op: 2013-08-12 14:46:30 door Kristin van der Veen

Soms is het lastig om tussen alle meldingen op de kaart van Verbeterdebuurt die ene melding te spotten waar iedereen over praat. Daarom hebben we het je wat makkelijker gemaakt. Als je naar Verbeterdebuurt.nl/jouwgemeente (bijvoorbeeld www.verbeterdebuurt.nl/rotterdam) gaat zie je rechts in de kolom ‘In de buurt’ de populairste meldingen in jouw gemeente op een rij. Zo kun je eenvoudig zien welke meldingen er uit springen. Je kan natuurlijk ook deze meldingen steunen door te stemmen en te...

Verbeterdebuurt helpt Alkmaarse duiven vliegen

Geplaatst op: 2013-08-12 14:45:05 door Kristin van der Veen

Onlangs heeft de gemeente Alkmaar besloten de ‘Gouden Duiven’ ( afkomstig van het kunstwerk ‘De Duivenwagen’ van kunstenares Marte Röling ) over nieuwe locaties in Alkmaar te verspreiden. Ook gemeente Graft - De Rijp en Schermer doen mee aan de wedstrijd. Alkmaar gebruikt Verbeterdebuurt om bewoners uit te nodigen te stemmen op de beste locaties.

De gemeente heeft verschillende locaties vastgesteld waarop gestemd kan worden en heeft deze als ideeën op de kaart van Verbeterdebuurt gezet....

Er is er één jarig...

Geplaatst op: 2013-08-12 14:43:35 door Kristin van der Veen

Hieperdiep! We zijn jarig!

Verbeterdebuurt bestaat al weer 4 jaar. In deze periode zijn we uitgegroeid van klein initiatief tot een gerenommeerd platform voor melders in heel Nederland. Dit hebben we natuurlijk nooit kunnen doen zonder alle trouwe gebruikers van de apps en de website. Samen met jullie zorgen we ervoor dat  meldingen sneller en beter worden opgelost. Om dit te kunnen realiseren werken  we al met diverse gemeenten intensief samen om de dienstverlening aan jou, de  melder,  te...

Burgertevredenheid geen prioriteit voor gemeenten

Geplaatst op: 2013-08-12 14:41:34 door Kristin van der Veen

“Als gemeenten de fysieke omgeving waarderen (monitoren) kijkt men vooral naar beeldkwaliteit en technische kwaliteit, in mindere mate naar burgertevredenheid en resultaten van een buurtschouw. Zaken zoals het aantal klachten, claims en bijvoorbeeld onderzoek naar ongelukken krijgen nog nauwelijks aandacht. De gemeenten hebben over het algemeen de boel technisch goed op orde. Of dat echter ook leidt tot de gewenste effecten, conform de verwachting van de belanghebbenden is nog maar de...

Opgeven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen Verbeterdebuurt? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief